Editorial:
Temps de vacances, temps de renovació, temps de reinventar-se

S’acosta l’època de descans per excel·lència, les vacances d’estiu. Molts les esperem amb candeletes, d’altres les necessiten i uns altres no les podran gaudir per diversos motius, el més preocupant perquè la crisi econòmica generalitzada s’ha acarnissat amb ells.

És un moment en el que, en general, l’activitat pateix una brusca davallada; la calor regnant no convida a treballar, ni tan sols a aquells que ho fan en un ambient climatitzat amb un aire condicionat (tot i el que diguin que és dolent per a la salut, personalment continuo pensant que és un plaer digne dels déus), doncs és fàcil caure en la temptació de seguir aquells qui van a gaudir del sol a la platja, a la piscina o seient en una terrasseta, un plaer típic de la nostra zona mediterrània. És moment de gaudir del nostre temps.

Això no vol dir que estiguem del tot inactius. D’una manera més informal, més lliure, més tranquil·la que, al cap i a la fi, pot esdevenir més productiva, també podem aprofitar el temps per reconsiderar la nostra feina, la nostra missió, els nostres objectius i com aconseguir-los, tant a nivell personal com de grup. I, aquí, ens ateny a nivell de l’ATI. Perquè aquests mesos d’estiu no han de suposar una aturada absoluta, tot i que som molts els qui ens convé gaudir d’una pausa després d’uns mesos que han estat estressants en molts aspectes, i en la mesura que ens ho puguem permetre. Hem de pensar en la nostra funció com a associació, en la nostra manera de treballar i en els nostres objectius. I això ens ateny a tots els socis, tot els qui formem part d’aquesta gran família que s’anomena Associació de Tècnics en Informàtica, perquè no només hem d’esperar rebre, si no que també hem d’entendre que hem de donar.

M’agradaria que aquests dos mesos que ens esperen per davant siguin una època de sembrar idees que puguin començar a germinar a partir del setembre, i és per això que us vull demanar a tots i cadascun de vosaltres que, quan estigueu tranquil·lament sobre la vostra tovallola a la platja, a la piscina, o bé prenent-vos aquell combinat refrescant tan bo en una terrassa a la vora del mar, li doneu un parell de voltes a les qüestions “què m’interessa que l’ATI em doni?” i “què puc fer jo per engrandir i millorar l’associació?” Sense presses, sense pressions, que és com millor surten les coses.

Des d’aquestes ratlles, i en nom de tota la junta directiva, vull desitjar-vos a tots que passeu unes molt bones vacances, i a aquells socis que, per qualsevol motiu, no puguin gaudir d’aquesta època perquè els manca feina, aquesta està penjant d’un fil per les condicions de l’empresa que els contracta, o han de fer mans i mànigues per poder-se mantenir, vull dir-vos que no desespereu, i que no tingueu complexes a l’hora de recórrer a nosaltres, els vostres companys, a l’associació. Perquè recordeu que tenim una borsa de treball, serveis de gestió de la carrera professional, descomptes en formació i esdeveniments de networking entre d’altres recursos, amb els quals podeu obtenir molts avantatges per encarar un futur que pot semblar negre, però que sol i aïllat us garanteixo que ho serà molt més.

Bon estiu i protegiu-vos de la calor.

Guillem Alsina
President de l’ATI Catalunya