Editorial:
Nova etapa, nous reptes, noves solucions

Aquest vinent 1 de febrer els socis del capítol català de l’ATI viurem dos canvis de junta: per una banda, la general espanyola, que passarà a encapçalar en Dídac López, fins ara president del capítol de Catalunya, i l’altre canvi s’esdevindrà en aquest darrer, en el qual tindré l’honor de succeir l’amic i company Dídac en aquesta tasca que és dirigir el destí de la nostra associació a casa nostra.

Serà un canvi en el qual, i a més de certa renovació, es mantindrà una coherència amb la tasca de gestió duta a terme fins ara, amb alguns components de la nova junta que repeteixen i algunes cares noves. Certa renovació sempre és necessària, però també és bo que aquesta sigui acompanyada per un grau d’experiència i coneixement d’allò que es gestiona.

No puc tenir més que bones paraules pel president sortint, en Dídac, al qual considero més que un company, un bon amic, un professional entregat a la seva feina i a ATI, on ha treballat al seu càrrec d’una manera que només pot constituir un bon exemple per guiar la meva trajectòria en els mesos i anys vinents. Espero estar-ne a l’alçada.

Serà una etapa amb reptes importants, en la qual la nostra associació s’hi juga no només el present, si no el futur. És per això que un dels eixos programàtics de la nostra candidatura entrant (que us presentarem en el proper butlletí) serà el de buscar la captació de més socis estudiants, aquells qui han de ser els futurs informàtics. Necessitem imperiosament créixer en nombre d’associats, i no només per qüestions de viabilitat i de poder fer coses en el futur: quanta més massa social tinguem, més se’ns haurà de tenir en compte, podrem treballar millor per als nostres (tots i cadascun de vosaltres) i més pressió podrem fer en aquells temes que siguin de l’interès del col·lectiu dels informàtics.

Jo, quan parlo amb algun company de professió que no conec, sempre aprofito un moment o altre de la conversa per preguntar-li “coneixes l’ATI?” i, a partir d’aquí, reconduir la conversa durant alguns breus moments per parlar-li de l’associació. Vull demanar-vos que feu el mateix, no es tracta de fer ’proselitisme’, però si de donar a conèixer una institució que pot aportar al vostre interlocutor com a vosaltres mateixos, avantatges professionals. Com sempre acostuma a dir en Dídac López, Tots fem ATI! Construïu també la vostra part, si us plau.

Abans de tancar aquest editorial, no vull deixar passar l’oportunitat d’agrair a tots els companys que han volgut formar part d’aquest projecte com a membres de la junta directiva el seu compromís, i vull dir-vos tant a ells com a tots vosaltres que resto a la vostra disposició per a tot allò que pugueu necessitar i en el que us pugui ajudar.

Guillem Alsina
Vocal Junta Directiva ATI Catalunya
Candidat a la Presidència de l’ATI Catalunya