Editorial:
Rampa de pujada

Diuen uns que encara hi ha crisi per a estona; altres diuen que el pitjor ja ha passat però que encara ens espera un període molt dur; d’altres diuen que ara és època d’oportunitats, que el got no està mig buit si no mig ple, i que hem d’aprofitar l’avinentesa per a formar-nos, endegar projectes i internacionalitzar-nos. La veritat és que no sé amb quina explicació quedar-me i quins ànims tenir, però el que si que sé és que el dia a dia torna després de la pausa estival -pausa per a molts, per a d’altres ha estat època de molta feina o de sobreviure com han pogut- i que ens hem de posar a la feina per tal de no quedar-nos enrere. ATI inclosa.

Reprenem les activitats, ens tornem a despertar malgrat que no hem estat adormits del tot (¡encara que un cop de cap de tant en tant va molt bé!) i un dels primers actes és el nostre habitual Picnic4Working que, quan estigueu llegint aquestes ratlles, potser estarà a punt de començar (teníeu, de fet, l’anunci des de fa uns dies enviat i al butlletí), s’estarà fent o ja haurà passat.

En qualsevol cas, tornem a estar tan actius com sempre, i ens continuem preguntant què podem fer per vosaltres, per nosaltres al cap i a la fi, pels nostres socis que ho som tots, vosaltres que ens llegiu i nosaltres que us escrivim.

Vull pensar que tots nosaltres com a col·lectiu estem en una rampa de pujada, mirant amunt i no cap avall tot i la trista realitat d’un sector que pateix problemes endèmics a més de la sacsejada de la crisi. I, si no hi estem, ens ho hem de fer com puguem per posar-nos-hi, en aquesta rampa de pujada, en aquesta mirada al cel d’optimisme.

Units som una força, i aquesta no és una altra frase buida pseudo-intel·lectual, si no una realitat. Si no teniu feina o esteu pensant en millorar, si sou treballadors autònoms o esteu al càrrec d’una empresa o d’un departament d’aquesta, veniu als esdeveniments que organitza l’associació, fins i tot encara que no caiguin dins dels vostres interessos professionals i/o personals! Les oportunitats de networking amb altres associats que aquests proporcionen us poden ser de gran vàlua.

I no vull perdre l’ocasió abans d’acomiadar-me per recordar-vos que som aquí, que us podeu posar en contacte amb nosaltres via telèfon, correu electrònic, a les xarxes socials o fent-nos una visita personal a les nostres oficines de la Via Laietana a Barcelona, que rebrem amb molt de gust les vostres propostes i us recolzarem en tot allò que puguem.

Per això és l’ATI: dels informàtics cap als informàtics i, d’aquí, al món.

Guillem Alsina
President de l’ATI Catalunya