Editorial:
Sembrar avui, recollir demà

Us necessitem. A l’ATI necessitem que tots i cadascun de vosaltres, companys socis, us convertiu en "reclutadors" per a l’Associació, un paper que ja vaig delinear en la darrera editorial però sobre el qual voldria centrar-me ara.

Un dels eixos d’aquesta nova junta directiva que va entrar en funcionament el passat 1 de febrer és el de buscar explícitament el soci estudiant. Potser pecuniàriament no és el tipus de soci que més aporta a la nostra entitat, ni el que més hi participa car ja té feina de sobra amb la seva activitat estudiantil, però és el futur professional, aquell qui un dia ocuparà el nostre lloc i desenvoluparà la nostra activitat. L’hem de poder acompanyar en el seu creixement i maduració intel·lectual i saber fer-li veure els avantatges del món associatiu i, per a això, res millor que un bon exemple: vosaltres mateixos, els nostres socis, els nostres companys.

La professió no travessa precisament el seu millor moment, i no sóc un pessimista per dir-ho, vosaltres ho sabeu tan bé com jo que hem perdut prestigi social, reconeixement laboral (el que redunda en una davallada dels nostres sous), i fins i tot minva de noves vocacions. La piràmide de creixement s’està estrenyent per la base i, amb ella, el potencial de futur de la nostra associació com a botó de mostra del sector.

Hem de treballar-nos aquest futur, hem de fer com el pagès que llaura i cuida el camp avui, ja que encara que ens sembli buit i erm, conté les llavors que ens donaran de menjar quan les plantes creixin.

La nostra llavor són aquells joves que es formen avui, i que demà esdevindran professionals. Hem de fer pedagogia, fer-los veure el valor de l’associacionisme en si mateix, com una finalitat i no només com a una eina (que també) per aconseguir avantatges. I de ben segur que vosaltres teniu coneguts, amics, fills d’aquests, que estan estudiant, volen estudiar o d’alguna manera volen entrar a formar part de la nostra gran família d’informàtics. Doneu-los a conèixer la nostra associació, captiveu-los, feu-los veure la nostra utilitat.

Si “reclutem” avui molta gent jove, tenim el futur assegurat; ells són el nostre futur, i des de l’ATI hem de vetllar per transmetre’ls valors i llegar-los coneixement i posicionament com a grup.

Comptem amb vosaltres!

Guillem Alsina
President de l’ATI Catalunya