ATI Catalunya informa
Primera edició dels Picnic4Working de l'ATI Catalunya
El passat dijous, 17 de setembre, va tenir lloc, a la sala d'actes de la UPC School a l'Edifici Tech Talent Center, la primera edició dels Picni4Working de l'ATI Catalunya, una sèrie de xerrades de lliure accés amb l'objectiu d'afavorir el networking entre professionals TIC, i de promoure el debat i la divulgació sobre la incidència de les TIC en la societat.  

L'ATI Catalunya proposa, amb aquests actes, la creació d'un espai en el qual s'analitzaran els temes o qüestions més rellevants de l'àmbit TIC, comptant amb la presència de persones destacades i rellevants del sector, tant del públic com del privat.

Per aquesta ocasió, presentada i moderada per en Dídac López, President de l'ATI Catalunya,  vam comptar amb la presència del Sr. Jordi Bosch, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, qui va exposar les polítiques que duu a terme l’STSI en matèria de telecomunicacions i va fer una descripció general dels professionals de la informàtica en l'àmbit de Catalunya.

Posteriorment, va ser el torn de l'Iñaki Bustínduy, Soci-Consultor de Human&Business, el qual va centrar la seva intervenció en què aquests temps de crisi poden ser una oportunitat per crèixer com a professionals i ha de ser un moment per plantejar-se la millora de les competències directives dels professionals tècnics informàtics, citant, com a exemple, diferents estudis en els que els propis professionals demanden aquest tipus de formació, i recalcant també, que el sector TIC és un dels que es ressenteix menys d'aquesta crisi.

Després, va prendre la paraula el Juan Antonio Esteban, Director General d’Infojobs i soci sènior de l’ATI, que va dibuixar de forma genèrica la situació del mercat laboral en el sector TIC i la importància que està agafant la formació oficial per als professionals tècnics.

El següent ponent va ser en Joaquín Erencia, Coordinador dels Cicles Formatius i Promoció laboral del Centre d’Estudis Monlau, centre col·laborador de l’ATI, qui, des de la vessant de la Formació Professional, va demanar racionalitat entre els requisits que demanen les empreses pels joves i la formació que tenen aquests, i la frustració que genera entre els estudiants, exemple, en el que tots van estar d'acord, il·lustratiu de la falta de vocacions informàtiques.

Per últim, la Rosa Maria Martínez, Directora de Netmind Learning, centre de formació col·laborador de l'ATI, va presentar, de manera breu i en exclusiva, l'estudi que han dut a terme per encàrrec de la STSI i que respon al títol de: Necessitats Formatives dels Professionals del Sector TIC.

Un cop acabades totes les intervencions, es va obrir una ronda de precs i preguntes en la que en Josep Molas, President de l'ATI, va fer una reflexió sobre la qualitat que s'ha d'oferir, contestada per en Jordi Bosch, que es va remetre a les polítiques endagades per la STSI. A continuació, en Gabriel Martí, responsable dels serveis ATInet de l'ATI, va posar de manifest que, dins del sector TIC, hi ha una borsa important d'autònoms i que no se'ls té en compte en les mesures anticrisi. Com a resposta, l'Iñaki Bustínduy va incidir en què pot ser un moment d'oportunitats i va recalcar l'agilitat i capacitat d'adpatació que tenen els autònoms i PIMES enfront de les grans empreses.

Finalment, es va convidar a tots els presents a continuar la conversa d'una forma més distesa compartint un refrigeri i a animar a tothom a fer xarxa, veritable filosofia d'aquests Picnic4Working, que compten amb el patrocini de netmind i datasix, i amb la col·laboració de la Secretaria de Telecomunicacions i la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, de la School of Professional & Executive Development de la UPC i de l'Ajuntament de Barcelona.

* El proper Picnic4Working tindrà lloc el 19 de novembre, el tercer dijous, a la sala d'actes de la UPC School a l'Edifici Tech Talent Center. L'horari és de les 18.30 a les 20 h., i el tema que tractarem serà el de la emprenedoria, amb dos ponents encara per confirmar.

Us hi esperem!

Estem al Facebook i a LinkedIn. UNEIX-TE a la nostra xarxa fent clic a la icona i ajuda'ns a difondre l'ATI entre els teus contactes: