El passat mes de febrer va tenir lloc una nova edició dels Picnic4Working, actes organitzats per l’ATI Catalunya i oberts a tothom, amb l’objectiu d’afavorir el networking entre els socis de l’ATI i la resta de professionals TIC d’una forma distesa tot compartint un refrigeri.

En aquesta ocasió es va parlar de l’emprenedoria al sector de les TIC i es va comptar amb la presència de Dídac Lee, soci de l’ATI, emprenedor i conseller delegat d’Inspirit, qui va assenyalar la il·lusió com a motor per endegar projectes, no només centrats a crear empreses, sinó també projectes dins del nostre lloc de treball (intraemprenedors).

Després de Dídac Lee, va ser el torn de Joan Pons, membre de la Junta de l’ATI Catalunya, emprenedor i soci fundador d’Ahead, el qual, agafant la idea de la il·lusió, també va afegir la del sentit de l’humor, ja que, per ell, l’emprenedor està molt sol i no rep el suficient ajut per part de les Administracions públiques, entitats, al seu parer, conservadores i que limiten aquest esperit d’emprendre nous projectes professionals.

A continuació, va parlar Javier Andrés, soci de l’ATI, emprenedor, soci fundador de Solucions Integrades en Noves Tecnologies, i fundador de l’Associació Tecnológica de Joves Emprenedors, de qui, a banda de donar suport al que van dir els seus companys de taula, destaquem la seva advertència que les empreses del sector TIC hauran de tenir molt present la seva internacionalització si volen sobreviure, atès que estan entrant en aquest àmbit gegants econòmics com l’Índia i la Xina.

Pel que fa a Jordi Catà, enginyer informàtic, emprenedor i director de l’empresa D-Unlock i director tècnic de Criteria Comunicació Digital, va voler emfatitzar tot allò que t’aporta l’emprendre pel que fa al creixement personal.

Finalment, va concloure la ronda d’intervencions Daniel Marco Parraga, responsable d’Unitat de la Direcció General de la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Daniel, Marco en resposta a Joan Pons, va comentar que l’actual Administració catalana sí que vol ajudar els emprenedors i va posar com a exemple la recent creació del programa TIC.cat i tots els serveis que s’hi troben dins d’aquesta comunitat. A més, va reforçar el que havien dit els altres, subratllant la qüestió de la internacionalització de les empreses en aquest nou marc socioeconòmic on es mou el sector tecnològic.

Els Picnic4Working compten amb el patrocini de Datasix i Netmind, i la col·laboració de la UPC School, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.