Recentment, el Capítol de Catalunya de l’ATI, mitjançant el seu President, en Dídac López, ha signat acords de col•laboració amb els següent centres d’Ensenyament Secundari:

- IES Ribera Baixa del Prat de Llobregat
- IES Cendrassos de Figueres
- IES SEP Francesc Vidal i Barraquer
- IES Thos i Codina
- IES Mare de Déu de la Mercè
- IES Montilivi

Aquesta signatura s’emmarca dins del Pla d’Acció de la Junta de l’ATI Catalunya amb el que vol incrementar la presència de l’associació en tots els àmbits de les noves tecnologies i potenciar la relació entre els professionals informàtics actius i els futurs, finalitat d’aquests convenis. El vincle amb aquests centres pretén crea enllaços que permetin donar suport i aportar l’experiència i la trajectòria en el món laboral de l’ATI i els seus associats als futurs tècnics informàtics.

Aquests acords formen part d’una campanya de difusió de l’ATI envers la resta de centres d’ensenyament que imparteixen els estudis d’Informàtica en la Formació Professional.

Bàsicament, el que persegueix aquest marc de col•laboració és:

- Determinar un representant docent de l’àrea d’informàtica perquè sigui l’interlocutor entre el centre i l’ATI.
- Suscriure al centre a la revista Novática, així com enviar informació d’interès per part de l’ATI, facilitant també l’accés a la intranet a l’interlocutor.
- Atendre les peticions que el centre pugui fer per facilitar visites a empreses o possibles xerrades sobre temes d’interès.
- Creació d’un premi anual a l’estudiant de darrer curs que el centre vulgui destacar consistent en ser soci de manera gratuïta durant un any.

D’aquesta manera, l’ATI vol contribuir activament a la formació dels futurs professionals de la informàtica, tasca que ha desenvolupat durant els últims 40 anys.