La UPC SCHOOL posa en marxa un programa de beques per titulats universitaris a l’atur.

Talent Help és un programa de beques que neix amb l’objectiu de fomentar el talent en el sector de la tecnologia mitjançant l’accés a la formació especialitzada. La UPC School atorgarà beques a titulats universitaris, treballadors o autònoms que actualment es troben en situació d’atur.

23 febrer 2009

La UPC School of Professional & Executive Development posa en marxa aquesta iniciativa conscient de la dificultat econòmica que molts interessats manifesten tenir per cursar programes de formació, tant professionals com de gestió.

El nombre de persones interessades en formar-se i especialitzar-se que, tot i ser titulades universitàries en carreres tecnològiques, estan a l’atur ha augmentat en els darrers anys. A més, cada vegada hi ha més professionals que treballen o volen incorporar-se a sectors econòmics que fins ara semblaven sòlids però que actualment també estan notant les conseqüències de la crisi econòmica.

Les xifres parlen per si soles, ja que, segons les dades recollides per la UPC School, un 40% de les persones interessades en programes de formació de l’àrea d’Arquitectura, edificació i urbanisme estan actualment sense feina. Pel que fa a l’àrea de Gestió i organització empresarial, el percentatge se situa en un 20%. En Tecnologies de la informació i la comunicació, els interessats en atur arriben fins a un 25%. El percentatge més baix el trobem en Sostenibilitat i medi ambient, amb un 15% d’aturats en aquesta àrea.

Aquests percentatges casen molt bé amb els resultats d’altres estudis fets sota aquests paràmetres. L’enquesta de població activa apunta que més de 290.000 joves espanyols menors de 30 anys amb formació superior es troben desocupats. A més, el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) destaca que fins 260.000 persones d’entre 25 i 40 anys amb estudis universitaris estan aturades.

Per pal·liar aquesta situació de desigualtat social, la UPC School of Professional & Executive Development ha creat Talent Help, un programa de beques per a llicenciats universitaris del sector de la innovació i la tecnologia que estan a l’atur. Els candidats a aquests ajuts seran seleccionats per un tribunal segons el currículum i l’experiència.

S’atorgaran beques Talent Help que permetran accedir als màsters i postgraus de desenvolupament professional, així com a cursos de formació contínua que formen part del catàleg de formació i de les àrees de coneixement de la UPC School, a partir del primer trimestre del 2010.

>> La data límit per a la recepció de sol.licituds és fins al 26 de març a les 14h.

Aquesta iniciativa forma part de l’estratègia de responsabilitat social corporativa que posa en marxa la UPC School per facilitar l’accés al coneixement dels col·lectius amb dificultats i ajudar a millorar les seves competències per a la inserció laboral.

Per a més informació, consulta http://www.talent.upc.edu/talenthelp.