El passat dimarts 10 de juny es va celebrar el primer dels esmorzars de treball adreçats als socis institucionals que la junta de l’ATI Catalunya té la intenció d’organitzar amb vocació de continuïtat. Inicialment, la freqüència serà trimestral i el leitmotiv d’aquests esdeveniments és el fer xarxa entre els propis membres de l’associació, i entre aquests i els agents socials que intervenen especialment en el sector de les noves tecnologies, si bé, en aquest cas, la finalitat va ser presentar i explicar el pla d’acció de la nova junta, amb el qual es vol donar una nova embranzida a l’associació perquè esdevingui una entitat útil al soci i útil a la societat, naturalesa pròpia de l’ATI.
Un altre dels objectius d’aquests esmorzars de treball és establir un conducte de doble sentit amb el nostre entorn professional, començant pels mateixos socis. Doble sentit per tal d’escoltar i estar alerta del què està passant arreu, i per tal que aquest mateix entorn pugui conèixer el nostre posicionament enfront dels reptes que ha d’afrontar el sector de les TIC.
I això és el que es va veure aquest dimarts, on van coincidir representants de diferents empreses i universitats, ja que ràpidament, al fer les presentacions dels assistents es va generar un productiu debat per saber quin és el paper que han de jugar tant les empreses de l’àmbit tecnològic com les universitats (i per extensió els centres de secundària) per tal de fer atractiva la professió informàtica, atesa la manca de professionals que pateix el sector. Altres elements relacionats que van sorgir a la discussió van ser les poques matriculacions, a tots els nivells educatius, el poc protagonisme de la dona, i la necessitat de potenciar l’esforç en l’estudi i la formació contínua per part tant dels docents com dels estudiants, i, evidentment, dels professionals, argument que va resumir en Joan Pons, vocal de l’ATI Catalunya, en la curiositat per aprendre coses noves.
Conveni entre l’ATI i el CIP (Centre d’Innovació en Productivitat)
Cal destacar que l’acte també va ser l’escenari on es va signar l’acord entre l’associació i el CIP, Centre d’Innovació en Productivitat ubicat a Manresa. La finalitat d’aquest és ajudar a les empreses a incrementar la productivitat dels seus treballadors, innovant en els seus processos de negoci mitjançant l’ús de tecnologies que augmentin el potencial del seus empleats.
Així, ambdues entitats consideren la conveniència de sumar esforços per promoure la incorporació de les TIC en les organitzacions com a eina clau per millorar la seva productivitat, i, en aquest sentit, duran a terme, conjuntament accions de comunicació, difusió i conscienciació entre els dirigents d’aquestes organitzacions, així com donar-los-hi suport en la detecció dels punts de millora dels seus processos de negoci.
Durant l’esmorzar, en Ramon Costa, Business Productivity Advisor del CIP, va fer una breu presentació del centre, convidant als assistents a fer una visita a les seves instal·lacions.