Arriba una nova edició de la Volcànica.cat, noves tecnologies i diversió

Lloc: centre cívic de les Preses
Data: 18 a 21 de setembre
Organitza: Consell Comarcal de la Garrotxa i Associació d’Ordinadors Enllaçats
Informació: www.volcanica.cat

Del 19 al 21 de setembre al Centre Cívic de les Preses es realitza una nova edició de la Volcànica.cat, la tercera consecutiva enguany que consolida la cita i en fa una de les de referència en el sector. L’organitza conjuntament el Servei de Noves Tecnologies del Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Associació d’Ordinadors Enllaçats amb col·laboracions. L’Associació de Tècnics d’Informàtica - ATI, amb d’altres administracions, empreses i entitats, també hi dóna suport.

De fet, ja en podrem veure un avançament a les mateixes Festes del Tura, on estarem presents amb el Dance Dance Revolution (DDR), un aparell que per a qui no el conegui, consisteix en una màquina de ballar que al só d’una música electrònica ens posa en una pantalla un croquis dels passos que hem de fer, i els controla mitjançant una estoreta sensible que posarem al terra i sobre la qual executarem els moviments.

Entre les activitats de les que podrem gaudir a la trobada hi trobem concursos com el de DDR, llançament de rata (llençar tan lluny com sigui possible un ratolí d’ordinador a imatge i semblança dels concursos de llançament de mòbil que s’organitzen al nord d’Europa), Frets on Fire (un clònic del Guitar Hero en programari lliure disponible per a les tres grans plataformes informàtiques: Windows, Mac OS X i GNU/Linux), i de Modding.

A més dels concursos, els aficionats als videojocs podran gaudir dels tornejos dels coneguts Counter Strike Source per a PC (shoot-em-up en primera persona), Age of Empires II (estratègia en temps real per a ordinadors PC), Trackmania Nations Forever (també per a PC, competicions de cotxes en circuits futuristes) i Butinet. Aquest darrer traspassa a l’ordinador el tradicional joc de cartes de la Botifarra, permetent jugar-lo per Internet amb jugadors totalment desconeguts. Volíeu res que fos més típic català i a més a més d’Olot?

Però no només de jocs i diversió viu l’assistent a les parties. Per als qui busquin també quelcom del que treure més suc es trobaran amb els tallers de Programació en Ruby, construcció d’una distribució de Linux a mida, una xerrada sobre el Mac OS X i l’iPhone, Joomla (un conegut CMS -gestor de continguts- amb una estructura modular i molt extensible), programari lliure a la PIME o creació i promoció de blocs entre d’altres. Concretament el dijous 18 es faran xerrades de noves tecnologies dirigides especialment al món de les petites i mitjanes empreses i autònoms. En resum, una party pensada i organitzada per abastar un ampli conjunt de públic, en la qual podrem aprendre-hi coses, divertir-nos i relacionar-nos.

Els àpats i estada també estan previstos; s’ha habilitat un espai per plantar-hi la tenda al més pur estil “Campus Party”, i hi ha una zona per menjar. Els assistents hauran de dur el seu propi ordinador amb pantalla, teclat i ratolí els estris per quedar-se a dormir en cas que així es volgués fer i els estris d’higiene personal.

Les inscripcions es poden realitzar ja a través del lloc web de la party, i recordem que no cal estar inscrit ni abonar res per assistir a les xerrades.

* nota de premsa elaborada a partir de la informació publicada a informatica.cat