L’ATI és entitat col·laboradora
Dissabte, 16 d’octubre de 2010

La Jornada Ernest Lluch de Torroella de Montgrí parlarà enguany de la societat virtual

El Museu de la Mediterrània i la Fundació Ernest Lluch, amb el patrocini de Caixa de Girona, organitzen anualment, la Jornada Ernest Lluch. La Jornada té com a objectiu afavorir el debat i la reflexió a l’entorn dels valors que afecten als ciutadans del segle XXI, sense deixar de banda un dels objectius del museu: afavorir els valors de l’entesa a partir del diàleg.

Col·laboradors/Redacció – La societat virtual, és el tema que centrarà l’interès de la VII Jornada Ernest Lluch de Torroella de Montgrí, que es celebrarà el proper dissabte 16 d’Octubre de 2010.

La societat de la informació ve produint una sèrie de transformacions en la nostra societat. Gairebé sense adonar-nos-en estem submergint-nos en una nova civilització, una nova forma de vida que marcarà el nostre esdevenir. Les comunitats virtuals són un dels primers passos que estem observant. Un nou escenari en el qual es desenvolupa la socialització del segle XXI. En un fugaç període de temps, aquests suports han passat de ser un reducte d’extravagants fanàtics d’Internet per convertir-se en l’àgora de les noves generacions. Els temps canvien, les tecnologies canvien i les formes de comunicar-se i relacionar-se no poden escapar a aquest canvi.

Partint d’aquestes consideracions i de la realitat canviant d’avui, es tracta de reflexionar i debatre sobre el paper, incidència i abast de les noves tecnologies i l’impacte de nous models de comunicació, de sociabilització, de negocis i d’oci, en la societat actual.

Per a l’ocasió, comptarem amb l’expertesa i coneixement de tres conferenciants, que des de punts de vista diferents però complementaris exposaran les seves reflexions a l’entorn d’aquestes qüestions.

La Jornada tindrà lloc a l’auditori del Museu de la Mediterrània a Torroella de Montgrí. La Jornada és gratuïta i de lliure accés, prèvia inscripció, atès que les places són limitades.

La jornada serà emesa online a través del servei Livestream.

Programa de la jornada

10:30 h. Obertura de portes

11:00 h. Benvinguda

11:15 h. La societat virtual i la comunicació. Oportunitats i reptes. Sra. Dolors Reig. Docent i consultora en diverses universitats, centres i empreses. Experta en comunitats, social media, tendències web, i innovació educativa. - Modera: Jordi Regincós i Isern, professor de noves tecnologies de la UdG

12:00 h. Pausa i esmorzar

12:30 h. Innovació i gestió de la informació: Noves idees, noves empreses. Sr. Genís Roca. Director de RocaSalvatella, empresa de consultoria estratègica sobre els usos que les empreses i les institucions poden fer de les xarxes. - Modera: Antoni Roviras. Director de Can Quintana- Museu de la Mediterrània

13:15 h. Pausa i dinar

16:00 h. Presentació del VI volum de les Jornades Ernest Lluch: Creences, religió i esfera pública: una reflexió per al segle XXI

16:15 h. La xarxa no enxarxa tothom igual: històries de l’escletxa digital. Sra. Mercè Molist. Periodista especialitzada en Internet, comunitats virtuals i seguretat informàtica. Autora de Ciber@vis. Manual d’Internet per a joves de més de 50 anys. - Modera: Rafael Martín, responsable empresa de Serveis d’Informatìca INATICA.

17:00 h. Pausa

17:15 h. El món virtual: Llibertat, seguretat i reptes. Taula rodona amb la participació dels tres ponents. Modera: Eduard Batlle. Periodista diari El Punt digital.

18:30 h. Cloenda

19:00 h. Fi de la jornada

Més informació

Díptic informatiu