ATI entitat col·laboradora
Els Fiasco Awards premien l’esperit crític i l’actitud positiva cap els fiascos tecnològics.

Convocada la primera edició dels premis FIASCO AWARDS

· Els premis reconeixen les idees, productes o serveis del sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) que han acabat convertint-se en un fiasco.
· L’objectiu és potenciar una actitud positiva cap aquests, entesos com una etapa d’aprenentatge indispensable del camí cap a l’èxit.
· El vot dels internautes decidirà els guanyadors dels premis.
· La iniciativa és d’àmbit mundial i està impulsada per professionals del sector TIC.

Els èxits i els fracassos formen part del mateix procés del progrés, són la cara i la creu de la mateixa moneda. Els primers se celebren i, dels segons, superat l’esglai inicial, s’aprèn. Apadrinada en la seva primera edició per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i amb el suport de l’Associació de Tècnics en Informàtica així com d’altres organitzacions, els Fiasco Awards són una iniciativa trencadora i estimulant per a donar a conèixer els projectes, idees, productes o serveis de qualsevol àmbit del sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC), que han acabat convertint-se en un desengany.

D’aquesta forma, els Fiasco Awards volen potenciar l’esperit crític i fomentar l’actitud positiva cap als fiascos, entesos com una etapa d’aprenentatge sovint indispensable del camí cap a l’èxit. Com indiquen els organitzadors "la història ens explica que Thomas Edisson va fer més de 1.000 intents abans d’inventar la primera bombeta, va aprendre en més de 1.000 intents com no s’havia de fer una bombeta. I és que l’avanç tecnològic no és un camí recte i, sovint, en comptes d’aconseguir un producte reeixit, una empresa rendible, un nou servei útil o un desenvolupament interessant, s’acaba tenint entre comandaments un autèntic fiasco.

Qui els organitza

Els Fiasco Awards estan organitzats per un equip de persones vinculades al sector TIC, el FAT (Fiasco Awards Team). Per als aspectes logístics es compta amb el suport d’una organització, que en l’edició 2009 dels premis és l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

Enviament de candidatures

Les bases de la convocatòria i el formulari d’enviament de candidatures als Fiasco Awards es troben a la pàgina web www.fiascoawards.com. El període d’enviament de candidatures s’estén del 10 de novembre de 2008 al 20 de gener de 2009. Les votacions per escollir als guanyadors estaran obertes a tots els internautes, que haurien de valorar: la credibilitat del fiasco, l’impacte en la societat, la facilitat per a extreure alguna conclusió útil, experiència o aprenentatge, l’originalitat del fiasco, la simplicitat i la vigència i l’actualitat del desengany. Els guanyadors es donaran a conèixer el 26 de febrer de 2009 al teatre del Casino de la Aliança del Poblenou de Barcelona (més informació www.fiascoawards.com).