Ara que s’acosta l’època nadalenca, us passem la següent proposta cultural per a aquells que vulgueu aprofitar el temps lliure a descobrir, de formar relaxada i agradable, els secrets de l’òpera.

A més d’això, per als socis de l’ATI, i el seu cercle familiar i d’amistats, hi ha una oferta en les classes sobre Òpera i Història de l’Art que organitza Harte con Hache.

L’òpera... aquesta gran desconeguda (per poc temps).

Curs d’introducció a l’òpera format per tres classes, de dues hores de durada, utilitzant un llenguatge amè i col·loquial, deixant fora els termes pedants innecessaris. En la primera explicarem alguns termes bàsics, en la segona veurem l’evolució de l’òpera i en la tercera analitzarem a fons una de les òperes més famoses de la història: "La Bohème" de Puccini.

(01/12/08) Sessió 1.- L’ABC de l’òpera: com saber si un cantant ho fa bé o malament? La trista història dels castrats. Els tipus de veus. El "do de pit"...

(15/12/08) Sessió 2.- L’evolució de l’òpera: algunes de les claus que ens permeten diferenciar en quina època es va compondre cada òpera, amb molts exemples d’àudio i vídeo.

(22/12/08) Sessió 3.- La Bohème: l’òpera més coneguda i "nadalenca" de Puccini. Quatre artistes indigents comparteixen pis en una golfa de París, fins que un d’ells s’enamora d’una noia maca tísica. La llagrimeta està garantida.

Nivell:
Bàsic, per a aquelles persones a les quals els crida l’atenció l’òpera i no tenen clar per on començar.

Preu:
3 sessions: 30 €
1 sessió: 15 €

Dates i horaris:
1, 15 i 22 de desembre (dilluns). De les 18.30 a les 20.30 h.

Lloc:
Aula 503 de l’Ateneu Barcelonès. Canuda 6, Barcelona. Com arribar.

Inscripcions:
93 412 52 35 / secrecat@ati.es

Oferta per als socis de ATI i el seu cercle familiar
Sessions d’Òpera i Història de l’Art combinables amb els abonaments, els quals es poden compartir entre diferents persones per a una mateixa sessió o per d’altres.
Amb la compra d’un abonament de 10 sessions, 2 gratuïtes
Amb la compra d’un abonament de 5 sessions, 1 gratuïta.
Abonament de 10: 100 €
Abonament de 5: 55 €
1 sessió: 12 €
+ informació: www.harteconhache.com